Εποχική αλλεργία: Τι επιδεινώνει τα συμπτώματα;

118

iStock_000003168691Large
Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, συνδέεται με τα επίπεδα όζοντος και διοξειδίου του αζώτου στην ατμόσφαιρα, σημειώνουν οι ειδικοί. Αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση στο γιατί οι εποχικές αλλεργίες εμφανίζονται σε όλο και σε περισσότερους ανθρώπους από ότι παλαιότερα.
Ρύποι στην ατμόσφαιρα, ενδεχομένως ενισχύουν τη δράση της γύρης των δέντρων και επιδεινώνουν τα συμπτώματα, σύμφωνα με νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (ACS) στο Ντένβερ των ΗΠΑ.
Οι ερευνητές με τη βοήθεια υπολογιστή στις εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι δύο ρυπαντές, το τροποσφαιρικό όζον (βασικό συστατικό της αιθαλομίχλης) και το διοξείδιο του αζώτου (συστατικό των καυσαερίων από αυτοκίνητα), προκαλούν χημικές μεταβολές, οι οποίες ενισχύουν τη δράση του αλλεργιογόνου Bet v 1.
Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να διαπιστώσουν εάν και πώς μπορεί να επηρεάζονται από τη δράση των διάφορων περιβαλλοντικών ρυπαντών και άλλα είδη γύρης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept