Πώς εκδηλώνεται το αλλεργικό σοκ;

198

allergy_br
Με τον ερχομό της άνοιξης έρχονται και οι αλλεργίες. Πολλοί άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο από πιθανή οξεία αναφυλακτική αντίδραση του οργανισμού τους σε έναν αλλεργιογόνο παράγοντα.
Μια αλλεργική αντίδραση είναι η αντίδραση του σώματός σας σε μια ουσία που θεωρεί επικίνδυνη ή δυνητικά θανατηφόρα. Οι αλλεργίες της άνοιξης είναι ήπιες και συχνά προκαλούνται από τη γύρη ή τα φυτά. Αλλά είναι πιθανό κάποιος να έχει μια πολύ πιο σοβαρή αλλεργική αντίδραση.
Η αναφυλαξία είναι μια τέτοια σοβαρή και ξαφνική αλλεργική αντίδραση. Συμβαίνει μέσα σε λίγα λεπτά από την έκθεση στο αλλεργιογόνο και αν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα και άμεσα, μπορεί να αποδειχτεί θανατηφόρα.
Τα αρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν: Σφίξιμο στο στήθος ή δυσφορία, δυσκολία στην αναπνοή, βήχα, ναυτία ή έμετο, διάρροια, κοιλιακό άλγος, δυσκολία στην κατάποση, ερυθρότητα του δέρματος, φαγούρα, μπερδεμένη ομιλία, διανοητική σύγχυση.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept