Αναπτύχθηκε νέο ολοκληρωμένο εμβόλιο κατά του Έμπολα

99

shutterstock_212931061
Εμβόλιο που αναπτύχθηκε από ομάδα επιστημόνων, χρησιμοποιώντας μία νέα πειραματική πλατφόρμα, δείχνει να προστατεύει αποτελεσματικά τους πιθήκους που εκτίθενται στον θανατηφόρο ιό.
Στην έκθεση αναφέρεται ότι, το εμβόλιο αναπτύχθηκε από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Yoshihiro Kawaoka, ειδικό ιολόγο και εμπειρογνώμονα για τον Έμπολα, από το πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) στην Μοντάνα (εργαστήρια βιοασφάλειας επιπέδου 4).
Παρόλο που το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί προς το παρόν μόνο σε πρωτεύοντα θηλαστικά, τα επιτυχημένα αποτελέσματα, αναμένεται να οδηγήσουν σύντομα σε περαιτέρω κλινικές δοκιμές και σε ανθρώπους.
Η διαφορά του από τα άλλα εμβόλια, συνίσταται στο ότι ως ένα αδρανοποιημένο ολικό εμβόλιο κατά του ιού, εισάγει στο ανοσοποιητικό σύστημα του χρήστη όλες τις ιικές πρωτεΐνες και τα γονίδια του Έμπολα, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη προστασία.
ΠΗΓΗ: sciencedaily.com

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept