Ποιες παθήσεις θα χειρουργούνται στο άμεσο μέλλον από ρομπότ

126

Clipboard285-600x275
Σε συνεργασία με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson η Google μπαίνει στην παραγωγή χειρουργικών ρομπότ νέας γενιάς.

Μετά τα περσινά σχέδιά της για έναν «έξυπνο» φακό επαφής που διορθώνει την πρεσβυωπία και μετρά τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών, η Google μπαίνει και στην παραγωγή χειρουργικών ρομπότ.
Έχοντας εξαγοράσει την εταιρεία Boston Dynamics που αναπτύσσει ρομπότ για τον αμερικανικό στρατό, η Google συνεργάζεται τώρα με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία για την ανάπτυξη χειρουργικών ρομπότ, νέας γενιάς.
Στόχος των δύο εταιρειών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Johnson & Johnson, «να αναπτύξουν νέα ρομποτικά εργαλεία και δυνατότητες για χειρουργούς και επαγγελματίες της χειρουργικής αίθουσας οι οποίες θα συνδυάζουν κορυφαίες ιατρικές τεχνολογίες και προηγμένα συστήματα ρομποτικής, απεικόνισης και ανάλυσης δεδομένων».
Η διευκόλυνση των χειρουργών και ο περιορισμός των χειρουργικών τραυμάτων, αλλά και του χρόνου ανάρρωσης αποτελούν το κίνητρο των δύο εταιρειών που δεν ανακοίνωσαν τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας τους.
Η ρομποτική αξιοποιείται τα τελευταία περίπου 15 χρόνια, μεταξύ άλλων, για επεμβάσεις στην καρδιά, τα μάτια και τον προστάτη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept