Ανακοινώνεται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την υγεία

107

sxedio
Την ερχόμενη Πέμπτη ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο θα αφορά, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών καθώς και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο.
Ο αναπληρωτής υπουργός, στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής , η οποία και ενέκρινε τους διορισμούς των πέντε νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με διαφορετικές πολιτικές προτεραιότητες που στόχο θα έχει όπως είπε, όχι να ακολουθήσει μια μίζερη πολιτική αλλά να προχωρήσει σε τομές για ένα δημόσιο προσβάσιμο σύστημα υγείας για όλους τους πολίτες.
Τις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τις διοικήσεις των πέντε Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ και ΠΑΣΟΚ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, δήλωσαν «παρών».
Ειδικότερα:
Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής αναλαμβάνει ο . Άγγελος Παπαδόπουλος.
Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, ο Νικόλαος Καρβούνης.
Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας ο Γεώργιος Κίρκος.
Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος ο. Νέστορας Αντωνίου.
Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο. Νικόλαος Ηγουμενίδης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept