Τηλεπαρουσιάστρια πουλούσε ζαχαρόνερο για κολλαγόνο

130

parousiastria
Σε 4 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η παρουσιάστρια Ιωάννα Βάη για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών σημάτων, αλλά και πλαστογραφία μετά χρήσεως και νοθεία τροφίμων. Της επιβλήθηκε επίσης χρηματική ποινή 11.500 ευρώ.
Τι συνέβη και πως εντοπίστηκε η δράση της
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη, παρίστανε τη γιατρό έχοντας πλαστογραφήσει την ετικέτα των προϊόντων κολλαγόνου και πουλώντας στη συνέχεια σε μπουκάλια που έμοιαζαν με τα αυθεντικά, νοθευμένο προϊόν.
Τα προϊόν αυτό αποτελούνταν κυρίως από ζαχαρόνερο στο οποίο υπήρχαν μερικές σταγόνες κολλαγόνου ώστε να έχει χρώμα και γεύση ανάλογα με του γνήσιου προϊόντος. Η καταδικασθείσα είχε στήσει μάλιστα και «μαϊμού» εταιρείες μέσω των οποίων πουλούσε τα προϊόντα της.
Σε έφοδος το σπίτι της αλλά και σε γραφεία εταιρείας στο Κολωνάκι βρέθηκαν εκτός από άδεια μπουκάλια του προϊόντος, και πλαστογραφημένα πτυχία στο όνομα της, τόσο από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Βρέθηκε επίσης μια πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ένας εκτυπωτής που χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των ετικετών.
Πηγή: Ζούγκλα

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept