Αβρίλ Λαβίν: Παραλίγο να πεθάνει από τη Νόσο Lyme

102

avril-lavigne-new-song

Η νεαρή τραγουδίστρια Άβριλ Λαβίν, ήταν γνωστό ότι είχε αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα υγείας και για αυτό το λόγο είχε αναβάλει όλες τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, ωστόσο κανείς μέχρι πρότινος δεν γνώριζε λεπτρομέρειες επί του θέματος.

Έπειτα από αρκετό καιρό αποχής, η σταρ μιλάει δημόσια για το πρόβλημα υγείας της και αποκαλύπτει ότι έχει τη νόσο «Lyme» (Λάιμ). Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αφού μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα να εκδηλωθεί με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

«Ήμουν στο Λας Βέγκας και σχεδόν δε μπορούσα να φάω και όταν πήγαμε στην πισίνα, αισθάνθηκα ότι έπρεπε να ξαπλώσω. Οι φίλοι μου με ρώτησαν τι είχα και δεν ήξερα. Δεν περίμενα ότι ένα τσίμπημα από ένα έντομο θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι τόσο κακό. Ήμουν στο κρεβάτι για πέντε μήνες. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, δε μπορούσα να μιλήσω και να κουνηθώ. Νόμιζα ότι πέθαινα».

Η ίδια νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους θαυμαστές της για τα μηνύματα συμπαράστασης και ότι περιμένει να επανέλθει πλήρως για να ζήσει τη ζωή της χωρίς όρια, αφού όλο αυτό της έδωσε ένα σημαντικό μάθημα. Σημειώνεται ότι η «Βορρελίωση» ή «Νόσος του Lyme» είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept