Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος- Δωρεάν εξέταση από την ΕΔΑΕ

149

Tα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος. Mεταξύ των παραγόντων κινδύνου είναι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο κατά την παιδική ηλικία, η απότομη έκθεση στον ήλιο μετά το χειμώνα, το άθροισμα των «ωρών» έκθεσης στον ήλιο.

Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να αντιμετωπισθεί και η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες ίασης.

Εκστρατεία για την πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία (ΕΔΑΕ), στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος (7-11 Μαΐου).

Μέλη της ΕΔΑΕ σε όλη την Ελλάδα, θα προσφέρουν δωρεάν εξέταση κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εβδομάδας. Οι εξετάσεις διενεργούνται κατόπιν ραντεβού στο 215 215 85 23 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.euromelanoma-greece.gr .

Σύμφωνα με την ΕΔΑΕ, κατά την περσινή Ελληνική Εβδομάδα Κατά του Καρκίνου του Δέρματος εξετάστηκαν 1.420 άνδρες και 2.579 γυναίκες, κατά μέσο όρο 45 ετών.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (49%) αποφάσισε να συμμετάσχει επειδή είχε πολλές ελιές, το 14% γιατί κάποια ελιά είχε πρόσφατα αλλάξει σχήμα, ενώ το 31% γιατί θεώρησε χρήσιμη την εξέταση δέρματος. Σε ποσοστό 49% των περιπτώσεων οι βλάβες εντοπίστηκαν αρχικά από τον ίδιο τον εξεταζόμενο και στο 48% από τον δερματολόγο, ενώ με μελάνωμα διαγνώστηκαν 69 άτομα.

Το 32% των ατόμων δήλωσε ότι είχε υποστεί κάποιο σοβαρό έγκαυμα από τον ήλιο στο παρελθόν. Επίσης, μόνο το 39% χρησιμοποιούσε πάντοτε αντηλιακό όταν βρισκόταν σε ανοιχτό χώρο για πάνω από μια ώρα, εκτός ηλιοθεραπείας, ενώ αντιθέτως το 64% χρησιμοποιούσε πάντα αντηλιακό κατά την ηλιοθεραπεία. Σε ποσοστό 73% ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στην καμπάνια.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept