Λύθηκε το μυστήριο! Γιατί ξερίζωσαν το δέντρο που φύτεψε ο Μακρόν στον Λευκό Οίκο;

182

Η φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Γάλλου ομολόγου του Εμανουέλ Μακρόν με τα φτυάρια στα χέρια έκανε τον γύρο του κόσμου.
Πριν από μια εβδομάδα, στην αρχή της επίσκεψής του με τιμές αρχηγού κράτους στην Ουάσινγκτον, ο Μακρόν επισκέφθηκε με τον Τραμπ τους κήπους του Λευκού Οίκου για να ρίξει υπό το βλέμμα των πρώτων κυριών των ΗΠΑ και της Γαλλίας λίγο χώμα στις ρίζες μιας μικρής βελανιδιάς.
Η πράξη αυτή ήταν άκρως συμβολική: το δεντράκι προερχόταν από το δάσος Μπελό στη βόρεια Γαλλία όπου περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχη κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μερικές μέρες αργότερα, η βελανιδιά είχε εξαφανιστεί από τον Λευκό Οίκο.
Πολλές ήταν οι εικασίες που έγιναν στη συνέχεια έως ότου η Γαλλία δώσει την απάντηση ότι το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας μπήκε σε καραντίνα.
“Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ”, εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ο Ζεράρ Αρό, πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ. “Θα ξαναφυτευτεί μετά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς στις ΗΠΑ, τα «ξένα» φυτά που προορίζονται για φύτεμα, πρέπει να έχουν τα ανάλογα πιστοποιητικά πριν μπουν στη χώρα.
Οι ειδικοί της κηπουρικής πάντως, λένε πως  αυτός ο τύπος βελανιδιάς, είναι καλύτερα να φυτεύεται το Φθινόπωρο, ώστε να έχει χρόνο να μεγαλώσουν βαθιά οι ρίζες του για να αντέξει το καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept