Ημέρες Υγείας 2018 στο Ζάππειο : Εσείς ρωτάτε, οι γιατροί σας απαντούν

1.006

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα συνέδριο ανοίγει την πόρτα στη γνώση στο ευρύ κοινό και  γιατροί απαντούν στις απορίες του πάνω σε θέματα υγείας.

Διοργανώνεται με τη συμμετοχή, την επιστημονική αρτιότητα και την  εγκυρότητα περισσοτέρων από 40 ειδικών επιστημονικών ιατρικών εταιρειών πολλών ειδικοτήτων και φορέων του χώρου της υγείας και με τη συμμετοχή πολλών Συλλόγων Ασθενών από τις 11 έως τις 13 του μήνα στο Ζάππειο Μέγαρο. 

Στο τριήμερο συνέδριο «Ημέρες Υγείας 2018» οι παρευρισκόμενοι θα λάβουν απαντήσεις  με τρόπο κατανοητό και τεκμηριωμένο επιστημονικά, αλλά ταυτόχρονα οι επαγγελματίες θα πιάσουν το …σφυγμό του κόσμου. Όχι στην κυριολεξία, αλλά μέσα από τα ερωτήματά τους θα  βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους και οι εμπορικές εταιρείες,τα προϊόντα τους.

Σε κάθε προγραμματισμένη ομιλία, ο γιατρός ή η ομάδα γιατρών και επιστημόνων υγείας μετά την αρχική παρουσίαση του θέματος προς συζήτηση, θα δίνει/ουν τον λόγο στο κοινό, το οποίο με τη σειρά του θα θέτει ερωτήσεις, οι οποίες θα απαντώνται από τον αρμόδιο γιατρό. Το κοινό θα έχει στη διάθεσή του όλο τον απαραίτητο χρόνο για να λάβει τις σχετικές απαντήσεις.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου σε παράλληλες δράσεις –ομιλίες –στρογγυλές τράπεζες αλλά και διαφωτιστικά workshops(πρακτικές ασκήσεις), με τη συμμετοχή γιατρών και κοινού.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής συνεισφοράς του συνεδρίου θα διενεργηθεί και εθελοντική αιμοδοσία, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, από κινητή μονάδα της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών « Γ. Γεννηματάς».
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα δοθεί επίσης η δυνατότητα στους επισκέπτες, να επωφεληθούν από τις προσφορές με δωρεάν κουπόνια για πακέτα εξετάσεων, μαστογραφία, ΠΑΠ τεστ, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, κτλ προσφορά από εργαστήρια μη κερδοσκοπικών φορέων και από διαγνωστικά κέντρα και σε χρόνο που θα επιλέξουν οι επισκέπτες μας.
Παράλληλα θα γίνουν βιβλιοπαρουσιάσεις και βραβεύσεις των αξιόλογων κοινωνικών παρεμβάσεων Εταιρειών και Συλλόγων αλλά και των καινοτόμων Ερευνητικών Μελετών και προϊόντων τεχνολογίας.
Η είσοδος και η παρακολούθηση της εκδήλωσης, είναι ελεύθερη και θα χορηγείται πιστοποιητικό παρακολούθησης στις ειδικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, αλλά και σε όσους το ζητήσουν.

Επίσης θα αναπτυχθούν και ειδικά θέματα της επικαιρότητας –για τα οποία θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις – με ξεκάθαρη, εκλαϊκευμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη- από τους πλέον ειδικούς –όπως: Για τα λιπίδια και τη χοληστερόλη, την αθηροσκλήρωση και την αγγειακή νόσο, την καρδιά και τη γυναίκα, την αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης(πάντα χωρίς ! Αντιβιοτικά,την πλαστική επανορθωτική και αισθητική χειρουργική, την ιατρική της παχυσαρκίας και της αντιγήρανσης, την αποκωδικοποίηση της απώλειας του βάρους, τα fraction allaser – και τις μεθόδους για καθολική ανάπλαση του δέρματος, από την υγεία και την ομορφιά… στον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος και τις βλαπτικές δράσεις του ήλιου,το λεμφοίδημα, τις δερματολογικές νόσους με αισθητικά προβλήματα και την προσβολή και άλλων οργάνων, την ψωρίαση, τα θέματα Αθλητιατρικής και τον Αθλητιατρικό έλεγχο, τη συνταγογράφηση «της άσκησης», την άσκηση ως πρόληψη των μυοσκελετικών κακώσεων,  η ασφάλεια των ζωικών τροφίμων, το Alzheimer και οι σχετικές συγγενείς διαταραχές, οι παραδοσιακές και εναλλακτικές θεραπείες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και η βοτανοθεραπεία, η υγιεινή και ασφάλεια στο οικιακό περιβάλλον, τα κατοικίδια στη ζωή μας ,η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς οργάνων και μυελού.

 

Ειδική μέριμνα θα δοθεί για τα παιδιά -με στοχευμένες εκδηλώσεις αγωγής υγείας- από ειδικούς ιατρούς, για τη στοματική υγιεινή και τη σωστή διατροφή.
Αλλά και ένα πολύ σημαντικό, θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο -από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με την τεράστια κοινωνικήσυμβολή, επιστημονική γνώση και εμπειρία της για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), που αποτελεί την αναγκαία γνώση και δεξιότητα, για τον καθέναν μας , για τη «βασική υποστήριξη της ζωής», στην έκτακτη ανάγκη για τον συνάνθρωπό μας.
Βεβαίως τα θέματα αγωγής υγείας και πρόληψης -για τους ενήλικες -και για τα δυο φύλα-θα περιλαμβάνουν έγκυρη -εκλαϊκευμένη ενημέρωση και συμπόσια -από ειδικά κέντρα, κλινικές και εργαστήρια, με τη συμμετοχή εξειδικευμένων
ιατρών και ειδικών του χώρου της υγείας.
Ενδεικτικά, μέσα από το μεγάλο κατάλογο των θεμάτων του συνεδρίου, θα αναπτυχθούν -στοχευμένα και εκλαϊκευμένα- θέματάγια τα αντιβιοτικά και την ωφέλεια για τον ασθενή, αλλά και τους κινδύνους που έχουν για τον άνθρωπο, την κοινωνία, το περιβάλλον, τη σημασία του εμβολιασμών και το αντιεμβολιαστικό κίνημα, την έγκαιρη διάγνωση του «καρκίνου», το συμβατικό και ηλεκτρονικό τσιγάρο και τους μύθους και τις τεκμηριωμένες αλήθειες γύρω από αυτό.
Μια πρoσφορά του συνεδρίου προς τη σπουδάζουσα νεολαία μας θα είναι οι δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις των «Ημερών Υγείας» για σπουδαστές του χώρου της υγείας και του χώρου των επαγγελμάτων με υγειονομικό ενδιαφέρον, με την πιστοποίηση των ειδικών επιστημονικών εταιρειών και από ειδικούς ιατρούς και επιστήμονες, σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, διαχείρισης αποβλήτων, βιοασφάλειας, νέας -καινοτόμου – φαρμακευτικής τεχνολογίας και νανοτεχνολογίας, εφαρμογής υγειονομικού κανονισμού για χώρους παροχής υπηρεσιών στο κοινό ( εστίαση, αισθητική, κτλ. ).

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα των Δήμου Αθηναίων, Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, περισσοτέρων από 40 Επιστημονικών και Ιατρικών Εταιρειών, και με τη συμμετοχή πολλών έγκριτων Συλλόγων Ασθενών.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept