Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαγορεύει τις διαφημίσεις του πρόχειρου φαγητού στα ΜΜΜ

77

Τα μέτρα που παίρνει η Βρετανική κυβέρνηση για να να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της νεανικής παχυσαρκίας, δείχνουν μεγάλη μέριμνα.

Επιβλήθηκε φόρος στα σακχαρούχα αναψυκτικά, που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου. Οι διαφημίσεις για τρόφιμα, που έχουν υπερβολικά λιπαρά, έχουν πάψει από τον Ιούλιο 2017 στην τηλεόραση, ενώ απαγορεύονται και στο Ίντερνετ και στον Τύπο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα, ήρθε και η σειρά του δημάρχου του Λονδίνου να πάρει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής.Ο Σαντίκ Χαν πρότεινε μέσω Twitter, να απαγορευθούν οι διαφημίσεις του «έτοιμου ανθυγιεινού φαγητού» στο μετρό και τα λεωφορεία της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο 48χρονος δήμαρχος, σκέπτεται να απαγορεύσει τη λειτουργία εστιατορίων που δίνουν φαγητά σε πακέτο και βρίσκονται κοντά σε σχολικά ιδρύματα.

Το σχέδιό του, που θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης στοχεύει να  «μειώσει την επιρροή» των διαφημίσεων «στα παιδιά και τις οικογένειες», επειδή το ένα τρίτο των νέων που μπαίνουν στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία, είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα δεδομένα της βρετανικής κυβέρνησης.

Η πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από τη βρετανική Βασιλική Ένωση Παιδιάτρων:«Η παχυσαρκία έχει τεράστια επίδραση στις κοινότητες από τη μια άκρη της χώρας μέχρι την άλλη, ιδιαίτερα σ’ αυτές που ζουν σε μη προνομιούχες ζώνες, και ένας από τους κύριους παράγοντες της ανάπτυξής της είναι η διαφήμιση», υπογράμμισε ο πρόεδρός της, ο Ράσελ Βάινερ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει