Προσοχή! Ποιές πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής ειναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για κολύμπι

874

Μείνετε μακρυά από το νερό και χαζεύετε μόνο τον παφλασμό των κυμάτων! Για κανένα λόγο μην μπείτε στον πειρασμό να βουτήξετε! Σε 153 πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής, του Λουτρακίου, του Λαυρίου, της Ευβοιας, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών έκανε ελέγχους για την καταλληλότητα των νερών και μετά από εξέταση απεφάνθη για το ποίες είναι οι παραλίες που πρέπει να αποφεύγουμε.
Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ, γίνονται σε αποστειρωμένα μπουκάλια τα οποία ανοίγουν μέσα στη θάλασσα και κλείνουν σ΄αυτήν, από την ακτή σε μήκος 5 μέτρα και σε βάθος 30cm. Στη συνέχεια μεταφέρονται σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου μέσα σε έξι ώρες γίνονται οι αναλύσεις.

Οι παράμετροι που εξετάστηκαν στην έρευνα είναι οι εξής:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες
οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα).

Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.

Με γνώμονα τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων, έκανε μια κατανομή στις παραλίες χαρακτηρίζοντάς τες Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και 71 (22%) είναι ακατάλληλες σε σύνολο 323 που αναλύθηκαν. Δείτε ποιές είναι εδώ

Πηγή:aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept