Ο Καναδάς νομιμοποίησε τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς

203

Επιτρέπεται πλέον στον Καναδά, η  χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ για ιατρικούς, είχε εγκριθεί σχετική απόφαση από το 2001.Η απόφαση της Γερουσίας, χαιρέτησε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζαστίν Τρίντό, σχολιάζοντας :»Ήταν πολύ εύκολο για τα παιδιά μας να βρουν μαριχουάνα και για τους εγκληματίες να εκμεταλλεύονται τα κέρδη. Σήμερα το αλλάζουμε αυτό. Το σχέδιό μας να νομιμοποιήσουμε και να ρυθμίσουμε τη χρήση μαριχουάνας πέρασε από τη Γερουσία».

Η γερουσία του Καναδά ενέκρινε τη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, μία ημέρα αφού εγκρίθηκε από την κάτω βουλή, ανοίγοντας τον δρόμο για την ελεύθερη χρήση και παραγωγή του ναρκωτικού αυτού από τον Σεπτέμβριο. Το θέμα είναι πως οι εκλεγμένοι γερουσιαστές βάσει του Συντάγματος δεν μπορούσαν να μην εγκρίνουν το νομοσχέδιο αφού είχε ήδη περάσει από τους ομοσπονδιακούς βουλευτές, αν και θα μπορούσαν να προτείνουν νέες τροποποιήσεις.

Υστερα από την  υιοθέτησή του από τη Γερουσία, με 52 ψήφους υπέρ και 29 κατά, το νομοσχέδιο μένει να λάβει τη βασιλική έγκριση, κάτι που όμως δεν είναι παρά τυπικό.

Η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς είναι νόμιμη μέχρι στιγμής στην Ουρουγουάη. Όμως ο Καναδάς θα είναι η πρώτη χώρα της G7 που νομιμοποιεί το ελαφρύ αυτό ναρκωτικό, μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό, ο οποίος μάλιστα είναι πεπεισμένος ότι μετά τον Καναδά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες χώρες.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept