Διέφυγε τον κίνδυνο ο 45χρονος που δηλητηριάστηκε με Novichok

138

Ο 45χρονος Βρετανός, ο οποίος δηλητηριάστηκε με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα το νοσοκομείο όπου συνεχίζει να αναρρώνει.”Η υγεία του Τσάρλι Ρόουλι σημείωσε περαιτέρω πρόοδο στη διάρκεια της νύχτας. Δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λόρνα Γουίλκινσον, η διευθύντρια νοσηλείας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Σάλσμπερι.

“Η κατάστασή του είναι αυτή τη στιγμή κρίσιμη, αλλά σταθερή…”, πρόσθεσε.”Ο Τσάρλι έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει για να αναρρώσει πλήρως αλλά η πρόοδος που έχουμε δει μέχρι τώρα μας κάνει να αισιοδοξούμε”.

Ο 45χρονος Τσάρλι Ρόουλι δηλητηριάστηκε μαζί με την 44χρονη Ντον Στέρτζες, που πέθανε την Κυριακή από τον ίδιο νευροτοξικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ενάντια στο Ρώσο πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του τον Μάρτιο.Ο θάνατος της Sturgess ερευνάτε ως δολοφονία, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνούν πώς η Sturgess και ένας 45χρονος άνδρας, που ονομάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως Charlie Rowley, ήρθαν σε επαφή με ένα αντικείμενο μολυσμένο με Novichok, το οποίο αναπτύχθηκε από τον Σοβιετικό στρατό κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept