Στην Βρετανία μετρούν πεταλούδες- Αν μάθετε γιατί θα το κάνετε κι εσείς!

250

Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος αφηγητής ντοκιμαντέρ για τη φύση Ντέιβιντ Ατένμπορο προτρέπει τους Βρετανούς να σταματήσουν τις κόντρες για το Brexit και αντ’ αυτού να πάρουν μέρος στη μεγαλύτερη καταμέτρηση πεταλούδων στον κόσμο γιατί όπως είπε η ενασχόληση αυτή ηρεμεί το πνεύμα και την ψυχή.

«Τους καλώ να ξεχάσουν για λίγο τις αντιδικίες και τα προβλήματα που μας περιμένουν με το Brexit, να καθίσουν σε ένα ήσυχο μέρος, όπου λάμπει ο ήλιος και να μετρήσουν τις πεταλούδες που θα δουν», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBCο  92χρονος Ατένμπορο που  ηγείται της εκστρατείας για την έρευνα αυτή.

Ζήτησε από το κοινό να περάσει 15 λεπτά εντοπίζοντας διάφορα είδη πεταλούδων για τη φιλανθρωπική οργάνωση Butterfly Conservation που καταγράφει τον αριθμό τους ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση του περιβάλλοντος.

«Είναι καλό για τους ανθρώπους να ξεχάσουν τις έγνοιες σχετικά με το Brexit και για ό,τι άλλο συμβαίνει στην πολιτική ανά τον κόσμο και απλά να επικεντρωθούν στον φυσικό κόσμο, ο οποίος βρισκόταν εδώ πριν από εμάς και θα βρίσκεται μετά από εμάς».

Μήπως επιπροσθέτως, ο η Ντέιβιντ Ατένμπορο ήθελε να υπαινιχθεί, πως δεν είναι μακρυά από το BREXIT το …»φαινόμενο της πεταλούδας»;

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept