Ιός Δυτικού Νείλου: Ποιοι είναι οι 24 Δήμοι που καταγράφουν κρούσματα (λίστα)

276

Σε συναγερμό οι υπηρεσίες σε 24 δήμους για μολυσμένα κουνούπια με τους θανάτους από τον Ιό του Δυτικού Νείλου να έχουν φτάσει ήδη τους 3, και με τον αριθμό των ασθενών να έχει ξεπεράσει τους 60. Σε επιφυλακή Μέγαρα, Μάνδρα, Ελευσίνα και Ασπρόπυργος , αφού εκεί τα καταμετρημένα κρούσματα είναι πάνω από δέκα, ενώ δύο από τους τρεις ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ήταν από τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ όμως, υπάρχουν τέσσερις περιοχές που η επικινδυνότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», θέτοντας τις υπό αυστηρή επιτήρηση για αποφυγή νέων κρουσμάτων αλλά και την έγκαιρη διάγνωση νέων.

Από τα τρία θύματα, δύο ήταν από τα Μέγαρα, ενώ από τα δεκάδες κρούσματα, πάνω από δέκα είναι από τις περιοχές Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Μάνδρα και Ελευσίνα.

Το θέμα, πέραν της γρίπης, επεκτείνεται και στο αίμα, καθώς κάτοικοι από τις συγκεκριμένες περιοχές, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο δεν θα μπορούν να δώσουν αίμα, καθιστώντας την ήδη δύσκολη κατάσταση με τις διαθέσιμες φιάλες αίματος ακόμα πιο δύσκολη.

Από τους ασθενείς, τέσσερις βρίσκονται στην εντατική ενώ άλλοι 16 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Οι δήμοι όπου έχουν εντοπιστεί μολυσμένα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου κουνούπια:

Ηράκλειο (Αττικής)

Ηλιούπολη

Σαλαμίνα

Κορυδαλλός

Νίκαια

Μέθανα

Λουτράκι

Μέγαρα

Ελευσίνα

Ασπρόπυργος

Τανάγρα

Χαλκίδα

Αλίαρτος

Θήβα

Χαλκηδόνα

Ωραιόκαστρο

Βόλβη

Κορδελιό

Θεσσαλονίκη

Δέλτα

Αλεξάνδρεια

Βέροια

Παιονίας (Κιλκίς)

Μυλοπόταμος (Ρέθυμνο)

Πηγή: aftodioikisi.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept