ΣΟΚ! Ουσίες-δηλητήριο εντοπίστηκαν στις παιδικές πάνες

220

Νέα έρευνα που πραγματοποίησε μηνιαίο περιοδικό,  αποκαλύπτει πως υπάρχουν τοξικά κατάλοιπα σε  ορισμένες πάνες μωρών. 12 δείγματα εξετάστηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Καταναλωτών (INC) για το τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού και στα μισά από αυτά,εντοπίστηκε  η παρουσία ανεπιθύμητων ουσιών «σε πολύ μικρές ποσότητες». Πρόκειται για την ουσία γλυφοσάτη σε τέσσερα από αυτά, καθώς και πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC)

Αν και  σε όλες τις περιπτώσεις, τα επίπεδα των ανεπιθύμητων ουσιών είναι πολύ χαμηλά. Ο κίνδυνος για την υγεία δεν μπορεί να αποκλειστεί, ειδικά για την ουσία γλυφοσάτη, καθώς υπάρχουν υποψίες οτι η ουσία αυτή προκαλεί ενδοκρινικές διαταραχές.

Στην έρευνα, οι καταναλωτές καλούν τις εμπλεκόμενες εταιρίες ανεξάρτητα από τις πρώτες ύλες, να πραγματοποιούν αυστηρότερους ελέγχους στη διαδικασία παραγωγής με στόχο να επιτευχθεί μηδενικό τοξικό υπόλειμμα.

Ο στόχος «μηδενική τοξική επαφή με τα μωρά» δεν έχει ακόμα επιτευχθεί, υπογραμμίζει η έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, 23/8.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept