Σαράντα τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

126

Σε 40 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, φέτος, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώνοντας το σώμα, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, αριθμώντας τα θύματα από την Άνοιξη, έως και την περασμένη Πέμπτη.

Τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Ημαθία και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.Τριάντα από νοσούντες, έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ωστόσο είχαμε δύο θανάτους στην Ημαθία, ατόμων  άνω των 70 ετών, τα οποία είχαν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την επίδραση των βροχών στην έξαρση του φαινομένου του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών. «Από τις  25 ως τις 28 Ιουνίου η βροχή που έπεσε ήταν 237 χιλιοστά  με την ετήσια βροχή να είναι στα 400 χιλιοστά, κατά μέσο όρο» είπε ο κ. Χατζηβρέττας και πρόσθεσε: «Μόνο στο διάστημα αυτό έπεσε πάνω από τη μισή βροχή όλου του έτους».

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept