Ορθοπεδικοί χειρουργοί των Βαλκανίων συναντήθηκαν στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

146

Ορθοπεδικοί χειρουργοί με εξειδίκευση στη χειρουργική του ποδιού, από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συναντήθηκαν και αντάλλαξαν γνώσεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις της συντηρητικής και χειρουργικής αντιμετώπισης των παθήσεων και κακώσεων του ποδιού, στο πλαίσιο του 1ου Βαλκανικό συνέδριο Άκρου ποδός και Ποδοκνημικής που διοργανώθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Kέντρο υπό την αιγίδα της European Foot and Ankle Society Με τη συμμετοχή Ορθοπεδικών.

Το συνέδριο παρακολούθησαν ειδικοί από δέκα χώρες συμπεριλαμβανομένων, εκτός των Βαλκανικών χωρών, ορθοπεδικοί από την Ρωσία, Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και το Βέλγιο. Περισσότεροι από είκοσι προσκεκλημένοι ομιλητές από οκτώ χώρες παρουσίασαν το έργο τους και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιατρικού Διαβαλκανικού κέντρου.

Στo πλαίσιo των εργασιών του συνεδρίου, ο ορθοπεδικός χειρουργός, Δημήτριος Χατζηεμμανουήλ, πραγματοποίησε επίδειξη χειρουργικής επέμβασης διαδερμικής διόρθωσης παραμόρφωσης βλαισού μεγάλου δακτύλου με εσωτερική οστεοσύνθεση. Η επέμβαση μεταδόθηκε ζωντανά στην αίθουσα του συνεδρίου με διαδραστική συμμετοχή του κοινού με ερωτήσεις και συζήτηση.

Στο τέλος του συνεδρίου οι πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής, Atanas Katsarov και της επιστημονικής επιτροπής Παναγιώτης Συμεωνίδης, τόνισαν τη σημασία της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των ειδικών στο χώρο των Βαλκανίων και δεσμεύτηκαν για την οργάνωση του δεύτερου Balkan Foot and Ankle Meeting το επόμενο έτος.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept