Γιατρός, άφησε το νυστέρι και το έβαλε στα πόδια! Περπατά υπέρ της πρόληψης των τροχαίων

221

Παρασύρσεις πεζών  αφορούν τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν οι συγκρούσεις και τέλος οι εκτροπές οχημάτων. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης σχετικά με τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στον νομό, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, το 47,37% αφορούσε παρασύρσεις πεζών, το 31,58% συγκρούσεις οχημάτων και το 21,05% εκτροπές.

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου σχετικά με τα σοβαρά -αλλά όχι θανατηφόρα- τροχαία ατυχήματα, δείχνουν ότι το 44,44%  ήταν παρασύρσεις πεζών, το 33,33% σε εκτροπές οχημάτων οχημάτων, το 16,67% συγκρούσεις κινούμενων και το 5,56% πρόσκρουση οχήματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μόνο για τον  Ιούνιο του 2018, τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων ανέρχονται σε 944.

Επιδιώκοντας να δώσει ένα μήνυμα υπέρ της πρόληψης των τροχαίων και υπέρ του καθαρού αθλητισμού ο Θεσσαλονικιός χειρουργός  Στέργιος Αράπογλου,  με την υποστήριξη της ΧΑΝΘ, ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο του ‘Εβρου, προκειμένου να περπατήσει 1400 χιλιόμετρα και αφού περάσει από 293 πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και διάφορους οικισμούς  να φτάσει  στις 3 Οκτωβρίου  στο Ακρωτήριο Ταίναρον.

Σήμερα, έβδομη ημέρα του εγχειρήματος, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ο Στέργιος Αράπογλου ανάρτησε  στη σελίδα του στο facebook φωτογραφία πινακίδας που δείχνει ότι απομένουν 25 χιλιόμετρα, για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη με το σχόλιο «7η ημέρα 17/9/2018…. μεγάλη φτωχομάνα».

«Ο Στέργιος  διανύει κάθε ημέρα 60-70 χιλιόμετρα στο φως της ημέρας και αφού πετύχει τον ημερήσιο στόχο του διανυκτερεύει σε κάποιο κατάλυμα και ξεκινά πάλι την επόμενη ημέρα. Είναι σε άριστη κατάσταση γιατί το περπάτημα  χρειάζεται  τεχνική  και ο ίδιος την γνωρίζει. Ξέρει που να πατήσει και πως να πατήσει όταν περπατάει», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνοδός του Γιάννης Κουφός, ο οποίος τον ακολουθεί με αυτοκίνητο και καταγράφει στιγμιότυπα του εγχειρήματος.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept