Σύγχρονο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου του Δέρματος στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός»

144

Το νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Μελανώματος και Καρκίνου του Δέρματος στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», η ανακατασκευή του οποίου πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση, πανεπιστημιακών και επιστημόνων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, που δημιουργήθηκε για να υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 40 ασθενείς με δερματο-ογκολογικές παθήσεις, επιτελώντας ένα σημαντικό έργο απέναντι σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη νόσο, όπως ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο Υπεύθυνος του Κέντρου Μελανώματος, καθηγητής Αλέξανδρος Στρατηγός.

Κατά το χαιρετισμό του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σημείωσε ότι «το Κέντρο Μελανώματος στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» που λειτουργεί πλέον εκσυγχρονισμένο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ποιοτική φροντίδα των ασθενών. Είναι μία επένδυση στη δημόσια περίθαλψη, η οποία έχει ήδη στηριχθεί και ενισχυθεί με σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους την τελευταία τριετία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του: «Με πυξίδα την ιατρική καινοτομία και την αριστεία, έχοντας ως άξονες ουσιαστικά και αναπτυξιακά κριτήρια, και με στόχο να απελευθερώσει τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει σταθερά να στηρίζει έργα που δίνουν πνοή στην ανάγκη χιλιάδων ασθενών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο, στηρίξαμε την προσπάθεια του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για την ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος, αλλά και συνδράμουμε στην αντιμετώπισή τους με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το κοινό. Γιατί η κοινωφέλεια για το Ίδρυμα Ωνάση δεν μεταφράζεται απλώς σε οικονομική ενίσχυση ενός έργου. Για το Ίδρυμα Ωνάση, κοινωφέλεια είναι η σύνδεση και η συνεργασία πάνω σε κοινά οράματα, κοινές αξίες, ίδιους στόχους. Τους οποίους στηρίζουμε συνολικά, χτίζοντας πάνω σε γερά θεμέλια.»

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η χαρτογράφηση των σπίλων από δερματολόγο, υπογραμμίζουν την σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, σημειώνοντας ότι ασθενείς με πολύ πρώιμα μελανώματα, έχουν ορίζοντα επιβίωσης σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Το φθινόπωρο είναι μια αρκετά καλή περίοδος για να γίνει ένας προληπτικός δερματολογικός έλεγχος, καθώς αρκετοί ασθενείς εκτίθενται σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανέφερε ο κ. Στρατηγός, προσθέτοντας ότι οι ασθενείς που παρατηρούν οτιδήποτε ανησυχητικό στο δέρμα τους πρέπει να απευθύνονται άμεσα στον δερματολόγο τους.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept