Εικονικό φαρμακείο στην υπηρεσία του κοινού για την Παγκόσμια ημέρα Φαρμακοποιού

168

Ένα μεγάλο εικονικό φαρμακείο στήνει στην περιοχή του Λευκού Πύργου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σάββατο (29/9).

Πρόκειται για μια δράση που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιού (25/9).

Το εικονικό φαρμακείο θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ  και θα περιλαμβάνει  πέντε θεματικές γωνιές παροχής εξειδικευμένων συμβουλών όπου εθελοντές φαρμακοποιοί, φορώντας τις άσπρες ποδιές τους, θα δίνουν γενικές οδηγίες στους πολίτες για διαχείριση και συμμόρφωση με τη φαρμακοθεραπεία, συμβουλές για θέματα ομορφιάς κι ευεξίας.

Παράλληλα θα ενημερώνουν για ζητήματα όπως η διακοπή του καπνίσματος, τα γαστρεντερικά προβλήματα-διάρροια, το κρυολόγημα, τη φλεβική νόσο και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

«Ο Σύλλογός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κλάδου για ανάδειξη του ρόλου μας στη δημόσια υγεία, πρωτοπορεί και πάλι, δημιουργώντας ένα νέο θεσμό για την Ελλάδα, την «Ημέρα Φαρμακοποιού», που μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το φαρμακείο της γειτονιάς ως κέντρο παροχής υπηρεσιών φαρμακευτικής φροντίδας, πέρα από τη βασική υπηρεσία της ασφαλούς χορήγησης φαρμάκων. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η βελτίωση της δημόσιας υγείας και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο φαρμακοποιός χάρη στην επιστημονική κατάρτιση και το κοινωνικό πρόσωπό του» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept