Πέθανε ο Ιρακινός γίγαντας- Ήταν ο δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο

327

Θα εξακολουθεί να βλέπει τον κόσμο από ψηλά,ο Ιρακινός γίγαντας που εξέπνευσε την περασμένη Κυριακή, σε ηλικία 33 ετών, από καρδιακή ανακοπή, στη διάρκεια επέμβασης στην Ινδία.  Ο Σαμπάχ Τζαμπάρ Χαντί Αλ Τζιμπουρί από το Ιράκ, ήταν ο  δεύτερος ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο, με ύψος 2,42 μέτρα.

Ο Αλ Τζιμπουρί ήταν μόλις έναν πόντο πιο κοντός από τον υψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Τούρκο Σουλτάν Κιοσέ, που είναι 2,43 μέτρα.

«Όπου πάω, οι άνθρωποι μου ζητάνε να τους αλλάξω τις λάμπες ή να επισκευάσω τους ανεμιστήρες οροφής» είχε δηλώσει αστειευόμενος σε παλιότερή του συνέντευξη.

Άρχισε να γιγαντώνεται  στην εφηβεία ,αλλά ο  γιγαντισμός είναι πάθηση μη αναστρέψιμη, που σχετίζεται με υπερβολικό ύψος και μεγέθυνση των αδένων του οργανισμού.

Υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι η υπερέκκριση της αυξητικής ορμόνης από τα σωματοτρόπα αδενώματα.

Εκτός από τις αλλαγές στο πρόσωπα, τα οργανικά προβλήματα είναι σοβαρότερα: μυοσκελετικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως παραισθήσεις, κεφαλαλγίες, αρθραλγίες και αδυναμία των μυών. Άλλες, όχι πολύ σπάνιες, επιπλοκές είναι: υπέρταση, υπερμεγέθης αριστερή κοιλία της καρδιάς, μεγέθυνση των σπλάγχνων.

Οι πάσχοντες από γιγαντισμό θεωρείται πιθανότερο απ’ ό, τι ο γενικός πληθυσμός, να έχουν αυξημένη θνησιμότητα από νοσήματα του καρδιαγγειακού ή του αναπνευστικού συστήματος και του εγκεφάλου. Έχουν επίσης, αυξημένη προδιάθεση για να εμφανίσουν σακχαρώδη διαβήτη ή νεφρολιθίαση και σεξουαλική δυσλειτουργία.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept