Γιατρός και εραστής στο εδώλιο για έκτρωση σε 13χρονη

216

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην Κω λογοδοτούν  ένας γιατρός και ένας 34χρονος,  οι οποίοι κατηγορούνται για κακούργημα, επειδή  ότι πίεσαν μια ανήλικη κοπέλα  να υποβληθεί σε έκτρωση σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα με κίνδυνο της ζωής της.

Η τύχη των δύο ανδρών είναι πλέον στην κρίση του δικαστηρίου που αποτελείται και από 4 ενόρκους. 

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε η οικογένεια της ανήλικης το Φθινόπωρο του 2011 σε βάρος του 34χρονου,  με τον οποίο η νεαρή κοπέλα διατηρούσε σχέση, κατά την οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο να έμεινε έγκυος. Επειδή η  κύησή της σταμάτησε, με την παρέμβαση του γιατρού, είναι και εκείνος στο εδώλιο.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός κατηγορείται για τεχνητή διακοπή εγκυμοσύνης ανήλικης εγκύου χωρίς τη συναίνεση των γονιών της, σε μη οργανωμένη νοσηλευτική μονάδα και έκθεση, ενώ ο 34χρονος για αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε το δωδέκατο αλλά όχι και το 14ο έτος της ηλικίας του κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στην τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της ανήλικης χωρίς τη συναίνεση των γονιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος δέχτηκε ότι στα μέσα καλοκαιριού του 2011 είχε συνάψει σχέση με την ανήλικη, η οποία ωστόσο του παρουσιάστηκε ως 17χρονη γεγονός που επιβεβαιωνόταν από τον τρόπο της ένδυσης και της συμπεριφοράς της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για τη σχέση αυτή γνώριζε η φίλη της κοπέλας,  η οποία επίσης του είχε δηλώσει ότι ήταν 18 ετών, αλλά και η μητέρα της η οποία  τον είχε συναντήσει και κάποιες φορές.

Ο 34χρονος είχε προσθέσει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης τους η νεαρή κοπέλα του δήλωσε ότι είναι έγκυος και εκείνος από τη πλευρά του της είπε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να την παντρευτεί, όμως εκείνη τον πληροφόρησε λίγες μέρες αργότερα ότι είχε αποφασίσει μαζί με τη μητέρα της να κάνει έκτρωση.

Μετά από αυτό η σχέση του ζευγαριού άρχισε να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα μέχρι που στο τέλος ο 34χρονος της ζήτησε να χωρίσουν.

Τότε ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχτηκε τη φραστική επίθεση της κοπέλας, ενώ ακολούθησε και καβγάς με τον πατέρα της. Στο ίδιο μήκος κύματος αρνούμενος τις κατηγορίες απολογήθηκε και ο γιατρός που κατηγορείται στην υπόθεση, όταν βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή, σύμφωνα με την η rodiaki.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept