Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

103

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 13:00 για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, με βασικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και την ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συγκεντρώθηκαν στις 8:00 στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού» και πραγματοποίησαν  πορεία μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας.

Της πορείας προπορεύονταν δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στην κεφαλή της πορείας οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό στο οποίο απεικονίζεται ένα τραπέζι πλειστηριασμού με τον πρωθυπουργό να χτυπά το ξύλινο σφυρί κατοχύρωσης και διπλα του να στέκονται ο Παύλος Πολάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο τραπέζι του πλειστηριασμού εμφανίζονται να πωλούνται τα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» και από δίπλα προβάλλει το σύνθημα: «Η δημόσια υγεία στο σφυρί».

Οι διαδηλωτές- εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία,  κατέληξαν λίγα λεπτά μετά τις 11 το έξω από το υπουργείο Υγείας  και  έστησαν κάλπη… για την «ομηρία» των 12.000 συμβασιούχων.

Την  ίδια ώρα κρέμασαν ένα γιγάντιο πανό στο απέναντι κτήριο, που αναγράφει: «Παζαρεύουν τα πάντα».

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept