Δωρεάν σπιρομετρήσεις από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στόχος της δράσης, η έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας

90

Η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση είναι η πιο συχνή πνευμονοπάθεια. Πλήττει κυρίως τις ηλικίες άνω των 65ετών, ενώ κυκλοφορούν φάρμακα για την αντιμετώπισή της τα οποία επιβραδύνουν την ουλοποίηση του πνευμονικού ιστού και αυξάνουν εντυπωσιακά τον χρόνο ζωής των πασχόντων. 

Σε ό,τι αφορά τη σαρκοείδωση, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις πασχόντων με πολύ καλά αποτελέσματα θεραπείας, αλλά είναι  δύσκολο να διαγνωστεί έγκαιρα η νόσος. Μάλιστα ασθενείς ενδέχεται να πάσχουν από πολύ επικίνδυνη σαρκοείδωση, χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα και να εμφανίζουν μόνον μία σοβαρή κόπωση, όταν είναι πια αργά.

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας θα γίνουν δωρεάν  σπιρομετρήσεις.

Η δράση γίνεται υπο την αιγίδα του Δήμου  Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με κλιμάκιο πνευμονολόγων, για καπνιστές ή πρώην καπνιστές ή άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, άνω των 40 ετών.

Οι σπιρομετρήσεις πραγματοποιούνται από σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος), από τις 13.00 έως τις 16.00 κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλ. 2310.509.053 και 2310.509.020.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept