25 Χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ: Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία

71

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος σας προσκαλούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18.00, στην εκδήλωση παρουσίασης της εικαστικής παρέμβασης «Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία».

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας που ξεκίνησε την άνοιξη του 2018 από μέλη και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Μιας δράσης τέχνης και αλληλεγγύης με στόχο να αλλάξει την όψη του σχολείου, μέσα από τη δημιουργία σειράς τοιχογραφιών, που παράλληλα θα μεταφέρουν μηνύματα ενάντια στη βία, τον στιγματισμό, τον αποκλεισμό, τις εξαρτήσεις.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από 55 μέλη και 6 εργαζόμενους του θεραπευτικού προγράμματος, με τη συνδρομή εικαστικών καλλιτεχνών και μελών της σχολικής κοινότητας. Η παρέμβαση αφορά επιφάνεια 4.000 m2. Η θεματολογία των σχεδίων διαμορφώθηκε με βάση τη χρήση των χώρων και την ηλικία των μαθητών επιδιώκοντας να ενθαρρύνει την ελευθερία της έκφρασης και να υπογραμμίσουν τη σημασία της ομαδικότητας και της συνύπαρξης.

Σε μια κοινωνία που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να επενδύσει στο «μαζί», θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας για κοινωνική ένταξη.

Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας και δημιουργίας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου «παραδίδουμε» το σχολείο επίσημα στους μαθητές του, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, και σας καλούμε σε μια γιορτή ανοικτή στη γειτονιά και την πόλη με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept