5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους

108

Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (World Soil Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης των Επιστημών Εδάφους (IUSS), με στόχο να τονίσει τη σπουδαιότητα του εδάφους ως κρίσιμου συστατικού του φυσικού συστήματος και τη συμβολή του στην ανθρώπινη ευημερία.

Η αξία του εδάφους συχνά παραβλέπεται, παρότι αποτελεί σπουδαίο φυσικό πόρο του πλανήτη μας καθώς το  33% του εδάφους διεθνώς είναι υποβαθμισμένο.

Η γονιμότητα του εδάφους ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή. Έτσι στην Αφρική, για παράδειγμα, μόνο το 8% του εδάφους της είναι γόνιμο.

Η αξιοποίηση του περιβάλλοντος και η κηπουρική είναι πλέον η νέα τάση με το σκεπτικό της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και της διάσωσής του πλανήτη. Το νέο σύνθημα τεινει να γίνει:Η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο

Ακόμη και τομείς που δεν ασχολούνται με την επιστήμη της βιολογίας φαίνεται τώρα να ενστερνίζονται τη σημασία της γης

«Χωρίς φυτά και χωρίς περισσότερο φύτεμα όλοι μας θα βρούμε τον μπελά μας» δηλώνει ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής Τομ Ντίξον.

Και το ερευνητικό σχεδιαστικό στούντιο στην εταιρεία design εσωτερικών χώρων και καινοτομιών Tom Dixon, σε συνεργασία με μεγάλη σουιδική εταιρία, προτείνει το όραμά του για το μέλλον της καλλιέργειας σε αστικό περιβάλλον

 

Το μοντέλο «Η κηπουρική θα σώσει τον κόσμο» θα παρουσιαστεί στο RHS Chelsea Flower Show 2019: ένας κήπος σε δύο επίπεδα, ο οποίος είναι μια βιώσιμη και οικονομικά εφικτή λύση για να καλλιεργούν οι άνθρωποι των πόλεων τροφή και θεραπευτικά βότανα. Η βάση της δομής περιλαμβάνει κηπευτικό εργαστήριο όπου τεχνολογία υδροπονικής χρησιμοποιείται για ειδικές καλλιέργειες, ενώ το άνω επίπεδο φιλοξενεί μια βοτανική όαση.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept