Εμβόλια με…ντρόουν! (εικόνες)

198

Ένα  ντρόουν πέταξε για 25 λεπτά πάνω από 40 χλμ. ορεινού εδάφους προκειμένου να φθάσει στην περιοχή Κουκς Μπέι στο νησί Ερομάνγκο, τη στιγμή που θα χρειάζονταν ώρες για να φθάσει κανείς εκεί με τα πόδια ή με βάρκα να να μεταφέρει εμβόλια!

Το Βανουάτου είναι η πρώτη κυβέρνηση στον κόσμο που υπέγραψε συμβόλαιο με μια εμπορική εταιρία ντρόουν για τη μεταφορά εμβολίων, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία, UNICEF, η οποία χαρακτήρισε την επιτυχή χθεσινή δοκιμή «μεγάλο άλμα για την παγκόσμια υγεία».

Μια νοσοκόμα μάζεψε από το έδαφος τα εμβόλια, μεταξύ των οποίων κατά της πολιομυελίτιδας και της φυματίωσης, και τα χορήγησε σε 13 παιδιά και πέντε εγκύους.

Ένα μωρό μόλις ενός μηνός ήταν το πρώτο που εμβολιάστηκε

«Είναι πολύ καινοτόμο. Ελπίζω πως θα επεκταθεί σε μια ευρύτερη περιοχή», δήλωσε σήμερα η Τζίνα Ντεχιναβάνουα από την ανθρωπιστική οργάνωση CARE International.

«Θα βοηθήσει τα παιδιά μας και θα διασφαλίσει πως τα παιδιά έως πέντε ετών θα έχουν όλα τα απαραίτητα εμβόλια προκειμένου να μεγαλώσουν φυσιολογικά», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Thomson Reuters Foundation από την πρωτεύουσα του Βαουάτου, Πορτ Βίλα

twitter-for-websites-ads-info-and-privacy

 

Το κράτος αυτό του Ειρηνικού ωκεανού με τους 280.000 κατοίκους που κατοικούν σε περίπου 80 νησιά, είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Μόνο περίπου το ένα τρίτο των κατοικημένων νησιών του διαθέτουν αεροδρόμια και κανονικούς δρόμους.

Από τα 1.000 μωρά που γεννιούνται στο Βανουάτου, 28 πεθαίνουν προτού φθάσουν στην ηλικία των πέντε ετών, σύμφωνα με στοιχεία της UNICF το 2016, ενώ μόνο ένα στα πέντε παιδιά είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Τα εμβόλια είναι δύσκολο να μεταφερθούν καθώς θα πρέπει να διατηρούνται σε ειδικές θερμοκρασίες. Στη διάρκεια της πτήσης με το ντρόουν, διατηρούνταν σε κουτιά Styrofoam με παγοκύστεις και αισθητήρα θερμοκρασίας.

«Καθώς ο κόσμος εξακολουθεί να μάχεται για την ανοσοποίηση των παιδιών που μένουν σε δυσπρόσιτες περιοχές, οι τεχνολογίες ντρόουν μπορούν αλλάξουν τα πάντα γεφυρώνοντας την απόσταση ώστε να φθάσουν σε κάθε παιδί», ανέφερε σε μια δήλωση η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Χενριέτα Φόρε.

Οι παραδόσεις με ντρόουν θα δοκιμαστούν σε περισσότερα χωριά κατά μήκος του αρχιπελάγους προτού η κυβέρνηση του Βανουάτου αποφασίσει αν η μέθοδος θα χρησιμοποιηθεί ευρύτερα

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept