Τα προβλήματα του Ευαγγελισμού στη Βουλή

68

Το θέμα των ελλείψεων σε αντιδραστήρια αλλά και τα απαρχαιωμένα μηχανήματα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας και ο κίνδυνος να τιναχτεί στον αέρα η λειτουργία των κεντρικών εργαστηρίων στον Ευαγγελισμό, πηγαίνει στην Ελληνική Βουλή, με πρωτοβουλία των βουλευτών της Ν.Δ. Βασίλη Οικονόμου και Ιάσωνα Φωτήλα. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης , ζητούν από τον υπουργό Υγείας εξηγήσεις για το πόση είναι η χρονική καθυστέρηση στις προμήθειες των εργαστηρίων και πόσο διάστημα αναγκάζονται οι ασθενείς να περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους. Ζητούν ακόμη να μάθουν αν και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το υπουργείο, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των εργαστηρίων στον Ευαγγελισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ερώτηση προέκυψε με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο που έκαναν λόγο για σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των εργαστηρίων του Ευαγγελισμού. Ειδικότερα, υπήρχαν πληροφορίες για καθυστέρηση στην προμήθεια αντιδραστηρίων με αποτέλεσμα  τα εργαστήρια να μην μπορούν να εξάγουν έγκαιρα αποτελέσματα για τους ασθενείς. Έτσι, τα δείγματα αίματος – σύμφωνα με τις καταγγελίες, καταψύχονται μέχρι… νεωτέρας, ωσότου δηλαδή το εργαστήριο εφοδιαστεί με τα απαραίτητα αντιδραστήρια.

Την ίδια ώρα, τα απαρχαιωμένα μηχανήματα δεν επιτρέπουν την ταχεία διεκπεραίωση των εξετάσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εξέτασης τροπονίνης – που γίνεται σε ασθενείς με πόνο στο στήθος για τη διάγνωση πιθανού εμφράγματος: το αποτέλεσμα μπορεί να βγει σε 20 λεπτά, όπως στο «αρχαίο» μηχάνημα του Ευαγγελισμού χρειάζεται δύο ώρες!

. Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, το πρόβλημα αυτό προστίθεται σε όλες τις υπόλοιπες ελλείψεις, με αποτέλεσμα η λειτουργία του νοσοκομείου να επιδεινώνεται καθημερινά.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν άλλη μια διαμαρτυρία, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, στις 8 το πρωί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept