Σύσκεψη αυτή την ώρα στο Υπουργείο Υγείας για τη γρίπη με συμμετοχή του ΚΕΕΛΠΝΟ

76

Η γρίπη έχει κάνει την εμφάνιση της για τα καλά και φέτος στην Ελλάδα με τον ιό ΑΗ1Ν1 να αφορά για μια ακόμα χρονιά την πλειοψηφία των κρουσμάτων. Με τις ΜΕΘ να έχουν “φρακάρει” και τη λίστα αναμονής να εμπεριέχει καθημερινά περί τα 50-60 ονόματα ασθενών που έχουν ανάγκη από από μία τέτοια κλίνη, χρειάζεται εκ μέρους όλων ιδιαίτερη προσοχή…

Σύσκεψη με θέμα την διαχείριση της εποχικής γρίπης πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο ΥΥΚΑ και ειδικά στη γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας με την παρουσία ειδικών του ΚΕΕΛΠΝΟ. Είχε προηγηθεί την Τρίτη σύσκεψη για την προετοιμασία του μηχανισμού σε περίπτωση πανδημικής γρίπης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, oι περισσότεροι που βρίσκονται καθημερινά σε αναμονή για μια κλίνη ΜΕΘ είναι μεγάλης ηλικίας, άνω των 70 ετών και το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών έχουν όντως λοίμωξη του αναπνευστικού απόρροια της γρίπης.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα στη λίστα υπήρχαν είχε 45 άτομα εκ των οποίων τα 30 ήταν πάνω από 75 ετών.

Να σημειώσουμε ότι αργότερα σήμερα αναμένεται η εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα νέα κρούσματα και πιθανούς καταγεγραμμένους θανάτους από επιπλοκές της γρίπης.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept