Συλλήψεις για πώληση μέσω social media επικίνδυνων αναβολικών για την υγεία

89

Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έφερε εις πέρας την διερεύνηση και την εξιχνίαση της υπόθεσης και προέβη σε ανακοινώσεις.

Μέσω social media, οι επιτήδειοι πωλούσαν τα επικίνδυνα αναβολικά για την υγεία, ενώ οι αστυνομία κατάφερε συλλάβει, ήδη δύο άτομα.

Σε βάρος ενός Έλληνα, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβάσεις σχετικά με τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για νοθεία τροφίμων.

Στην υπόθεση εμπλέκεται ένα ακόμη άτομο, αλλοδαπός, που κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφορικά με την ύπαρξη λογαριασμού – προφίλ και σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων διαφημίζονταν, προωθούνταν και πωλούνταν παράνομα αναβολικά σκευάσματα.

Από διαδικτυακή έρευνα, διαπιστώθηκε πως στους επίμαχους ιστοτόπους και σε συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις διαφημίζονται και προωθούνται, πλήθος παρανόμων σκευασμάτων και ουσίες με αναβολική δράση, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε και η εμπλοκή στην εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, ενός επιπλέον λογαριασμού-προφίλ σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept