Συναγερμός για τη γρίπη: Οδηγίες σε όλα τα σχολεία

159

Οδηγίες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της εποχικής γρίπης, απέστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο, οι δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να εφαρμόσουν τις ακόλουθες οδηγίες:

1. Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
– Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
– Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
– Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
– Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
– Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με
αλκοόλη.

«Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας και καλεί τους «Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων)».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept