Το ΚΕΘΕΑ κάνει «φροντιστήριο» στους δικαστές για θέματα εξαρτήσεων

306

Πρόγραμμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης δικαστών και εισαγγελέων σε όλη τη χώρα.

Με πρωτοβουλία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), εγκαινίασε πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης εισαγγελέων και δικαστών όλης της χώρας σε θέματα εξαρτήσεων.

Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ, σημαντικός αριθμός δικαστικών υποθέσεων συνδέονται με το θέμα της εξάρτησης, γι’ αυτό και κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των δικαστικών λειτουργών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν διήμερα σεμινάρια σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι δικαστές και εισαγγελείς θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα εξής ζητήματα:

Διάγνωση της εξάρτησης και προφίλ των εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες.
Σχέση χρήσης και παραβατικότητας.
Το μοντέλο θεραπείας, οι αρχές και το πλαίσιο λειτουργίας των προγραμμάτων απεξάρτησης στην κοινωνία και τις φυλακές.
Κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των απεξαρτημένων.
Ο ρόλος της οικογένειας στη διαδικασία απεξάρτησης.
Θεραπευτικές παρεμβάσεις για ειδικούς πληθυσμούς, όπως οι ανήλικοι, οι ψυχικά πάσχοντες χρήστες, οι πρόσφυγες και μετανάστες.
Η εξάρτηση από το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια και τα προγράμματα για την αντιμετώπισή τους.
Παράλληλα, οι δικαστικοί λειτουργοί θα κάνουν επισκέψεις σε μονάδες του ΚΕΘΕΑ, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας και να συζητήσουν με το προσωπικό και τα θεραπευόμενα μέλη.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 5 και 6 Φεβρουαρίου στο Βόλο και τη Λάρισα με τη συμμετοχή 35 συνολικά λειτουργών.

Πηγή onmed.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept