Έρχονται δύο νομοσχέδια του υπουργείου Υγείας πριν από το Πάσχα

132

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει την δημιουργία ενώ νέου «οργανισμού» που θα αντικαταστήσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. Θα ονομάζεται Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και θα έχει όλες τις σημερινές αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ συν αρκετές άλλες, μείον όμως το κομμάτι της διαχείρισης των χρηματικών ποσών για προώθηση της ενημέρωσης για θέμα δημόσιας υγείας που «ενοχοποίησαν» τον σημερινό φορέα.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εξάλλου, θα ρυθμίζονται θέματα των ιδιωτικών κλινικών, όπως είναι ζητήματα κτιριακά, προσωπικού και λειτουργικά. Δηλαδή αναμένεται να τροποποιηθούν οι προϋποθέσεις που χρειάζεται μια επιχείρηση για να πάρει άδεια λειτουργίας ως ιδιωτική κλινική.

Ακολουθεί όμως και ένα ακόμα νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που θα επιφέρει μεγαλύτερες ακόμα αλλαγές. Αυτή την φορά στο ΕΣΥ!
Οι διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους απαρχαιωμένους Οργανισμούς των δημόσιων νοσοκομείων έχουν ήδη αργήσει αλλά η Ανδρέας Ξανθός δεν θα επιτρέψει να ολοκληρώσει αυτήν την θητεία του στο ΥΥΚΑ χωρίς να αγγίξει αυτό το σημαντικό θέμα…

Ως εκ τούτου, ετοιμάζει ήδη νομοσχέδιο με ορίζοντα τις ημέρες πριν από το Πάσχα. Ο υπουργός Υγείας είναι αποφασισμένος να έχει μέχρι τότε ολοκληρωθεί η σύνταξη του νομοσχεδίου αν δεν έχει κιόλας κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Κλινικές αναμένεται να καταργηθούν, άλλες να ιδρυθούν, θέσεις γιατρών και νοσηλευτών να αυξηθούν ή να μεταφερθούν σε άλλες κλινικές… Σε γενικές γραμμές αναμένεται να εξορθολογιστεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept