Γρίπη: Στους 56 οι νεκροί και τα εμβόλια «άφαντα» από τα φαρμακεία

147

Η εποχιακή γρίπη συνεχίζει να αφήνει νεκρούς και ασθενείς στην ΜΕΘ. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αριθμός των νεκρών από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά έχει αυξηθεί, κατά πολύ, έχοντας φθάσει στους 56.

Οι 49 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και επτά σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Με βάση τα τελευταία στοιχεία καταγραφής, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραµένει σε αυξηµένα επίπεδα, αναφέρουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ και επαναλαµβάνουν ότι επικρατών υποτύπος είναι ο Α (Η1Ν1).

Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται και 13 παιδιά, εκ των οποίων δύο είχαν μοιραία κατάληξη. Όπως είχαν αναφέρει οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πρόκειται για ένα 6χρονο υγιές παιδί από την Κρήτη και για ένα βρέφος με πολύ σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Ελλείψεις φαρμακών – Απαγόρευση εξαγωγών

Στο µεταξύ ο ΕΟΦ προχώρησε στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών 80 φαρµάκων, µεταξύ αυτών και εννέα εµβολίων, τα οποία απουσιάζουν τόσο από τα φαρµακεία όσο και από τα νοσοκοµεία. Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική των παράλληλων εξαγωγών που αδειάζουν όµως την ελληνική αγορά από απαραίτητα σκευάσµατα. Μεταξύ αυτών που αποτελούν είδος προς εξαφάνιση και απαγορεύεται πλέον η εξαγωγή τους είναι: αντιπυρετικά, γνωστές παρακεταµόλες, αντιυπερτασικά, γυναικολογικά φάρµακα, αντιµυκητιασικά, αντιαλλεργικά, για το αναπνευστικό σύστηµα, καθώς και δερµατολογικά σκευάσµατα και αλοιφές.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept