Συναγερμός στην Τυνησία μετά τον θάνατο 11 βρεφών σε μία μέρα

146

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Τυνησίας μετά το θάνατο 11 βρεφών σε νοσοκομείο της Τύνιδας μέσα σε μία μέρα.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, μετά από τη σχετική εντολή του πρωθυπουργού, Youssef Chahed, για τις ιατρικές και φαρμακευτικές πρακτικές αλλά και το τομέα της υγιεινής, ενώ ο υπουργός Υγείας της χώρας, Abderraouf Cherif, υπέβαλλε την παραίτησή του. .

Σύμφωνα με την τυνησιακή παιδιατρική ένωση, η λοίμωξη είναι πιθανό να προκλήθηκε από κάποιο διατροφικό προϊόν. Οι Τυνήσιοι παιδίατροι κάλεσαν δε, για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, επικρίνοντας «τις επισφαλείς συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν οι επαγγελματίες στην υγεία».

Το δημόσιο σύστημα υγείας της Τυνησίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Βόρειας Αφρικής ενώ ο «ιατρικός τουρισμός» αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα εσόδων για τη χώρα.

Ωστόσο, το σύστημα υγείας έχει πληγεί σοβαρά, τα τελευταία οκτώ χρόνια μετά την ανατροπή του τότε προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, από προβλήματα οικονομικά, διαχείρισης και φαρμακευτικής επάρκειας.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept