Ιταλία: Ισόβια στη «νοσοκόμα του θανάτου»- Σκότωσε με αντιπηκτικά ασθενείς στη ΜΕΘ

191

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε χθες μία Ιταλίδα νοσοκόμα η οποία κρίθηκε ένοχη από το Δικαστήριο του Λιβόρνο για τους φόνους τεσσάρων ασθενών που νοσηλεύονταν στην εντατική και στο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Πιομπίνο στην περιοχή της Τοσκάνης κατά το χρονικό διάστημα 2014 και 2015.

Πρόκειται για την Φάουστα Μπονίνο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε την ετυμηγορία των δικαστών φωνάζοντας «δεν είναι δίκαιο» και επιμένοντας ότι είναι αθώα.  Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, η καταδικαστική απόφαση ελήφθη έπειτα από διάσκεψη 5 ωρών καθώς τη Μπονίτο βάρυναν υποψίες για πάνω από δέκα ανθρωποκτονίες από πρόθεση. Ο συνήγορός της, αφού ενημερώθηκε για το σκεπτικό της καταδικαστικής απόφασης το οποίο προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί, γνωστοποίησε πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Η Μπονίτο συνελήφθη για φόνους κατά συρροή από καραμπινιέρους, τον Μάρτιο του 2016, και η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο ενώ η τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε κάνει λόγο για νέα «κορυφή» στην κλίμακα της «ανθρώπινης αθλιότητας».

Οι ιταλικές αρχές κατηγόρησαν τότε την Μπονίνο σκότωσε το 2014 και το 2015 τουλάχιστον δέκα ασθενείς, οι οποίοι βρίσκονταν σε σοβαρή — αλλά όχι απελπιστική — κατάσταση, χορηγώντας τους ισχυρές δόσεις αντιπηκτικού που τους προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept