Εκτός ελέγχου επιδημία χολέρας στην Υεμένη

67

Περίπου 195.000 ύποπτα κρούσματα έχουν καταγραφεί ήδη από την αρχή του 2019, εκ των οποίων τα 38.000 σε περιοχές της Υεμένης όπου οι οργανώσεις αρωγής αδυνατούν να αποκτήσουν πρόσβαση εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης και των εχθροπραξιών μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων.

Τεράστιες περιοχές της εμπόλεμης Υεμένης υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν αντιμέτωπες με αναζωπύρωση της επιδημίας χολέρας, καθώς τα ύποπτα κρούσματα καταγράφουν μεγάλη αύξηση φέτος και οι ΜΚΟ αδυνατούν να φθάσουν σε 40.000 από τους ασθενείς αυτούς, προειδοποίησε η Oxfam.

«Ο λαός της Υεμένης έχει ήδη υποστεί τη χειρότερη επιδημία στην ιστορία», τόνισε ο Μουχσίν Σιντίκι, διευθυντής του παραρτήματος της Όξφαμ, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η οργάνωση.

«Εάν αφεθεί αυτή η ασθένεια να εξαπλωθεί εκ νέου απ’ άκρου σ’ άκρο της χώρας (…) αυτό θα αποτελέσει κηλίδα στη συνείδηση της ανθρωπότητας», συνέχισε απευθύνοντας έκκληση στη διεθνή κοινότητα να εξασφαλίσει άμεσα την πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept