Επιδημία γρίπης: Στους 150 οι νεκροί- Άλλοι 4 θάνατοι λόγω επιπλοκών

376

Ακόμη και στην εκπνοή της εφετινής περιόδου της εποχικής γρίπης συνεχίζεται ο μακρύς κατάλογος των θυμάτων καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό και τις επιπλοκές του, κατά το διάστημα 29 Απριλίου μέχρι 5 Μαΐου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της φετινής γρίπης ανέρχεται πλέον σε 150 ενώ η περίοδος της επιτήρησης της εποχικής γρίπης λήγει στις 19 Μαΐου. Ωστόσο, η εφετινή διεκδικεί την αρνητική πρωτιά σε σύγκριση με τις προηγούμενες στο ότι καταγράφονται θύματα και ασθενείς της νόσου μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της. Τα προηγούμενα έτη η νόσος βρισκόταν σε ύφεση από τον Μάρτιο και η κυκλοφορία της γρίπης ελαχιστοποιούνταν τον Απρίλιο, τον δε Μάιο σπανίως καταγράφονταν κρούσματα.

Ωστόσο, ένδειξη για την αποδρομή της γρίπης αποτελεί το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε την συγκεκριμένη εβδομάδα επιτήρησης κρούσμα σοβαρής γρίπης που να χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 5 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 150 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept