Έρευνα-σοκ: Τα πλαστικά σκοτώνουν την υγεία μας

Ένα εκατ. θάνατοι κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο από τη ρύπανση πλαστικών και αποβλήτων

68

Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 30 δευτερόλεπτα στις αναπτυσσόμενες χώρες από ασθένειες που οφείλονται στη ρύπανση που προκαλεί η αποσύνθεση των πλαστικών ειδών και τα απορρίμματα που είναι δεν συλλέγονται και δεν υποβάλλονται σε κατάλληλη επεξεργασία, σύμφωνα με έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια, ελονοσία και μορφές καρκίνου που προκαλούνται από τη διαβίωσή τους κοντά σε χώρους αποκομιδής αποβλήτων και πλαστικών ειδών.

Η έκθεση διεξήχθη από τη διεθνή υπηρεσία Ανάπτυξης Tearfund, το Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Μελετών WasteAid και τη φιλανθρωπική οργάνωση Fauna & Flora International (FFI).

Όπως δηλώνει στο βρετανικό δίκτυο Sky News ο Σερ Ντέιβιντ Ατενμπόροου, αντιπρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης FFI, «η έκθεση αυτή είναι μία από τις πρώτες που υπογραμμίζουν τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκαλούν τα πλαστικά είδη όχι μόνο στην άγρια φύση αλλά και στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept