Επίθεση Πολάκη στους γιατρούς των διαγνωστικών-Ανυποχώρητοι οι γιατροί

47
Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έκανε επίθεση στους γιατρούς και ιδιοκτήτες των διαγνωστικών κέντρων, για την τριήμερη απεργία που έχουν εξαγγείλει. Την ίδια στιγμή οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

Δεν κάνουν πίσω οι ιδιοκτήτες και γιατροί των διαγνωστικών κέντρων και συσπειρώνονται για την απεργία της Πέμπτης. Την ίδια στιγμή, με ανάρτηση του στο facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, υποστηρίζει ότι οι γιατροί «γλυκάθηκαν» από τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη «για εκχώρηση των μηχανημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες και είπαν να βοηθήσουν…», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης έγραψε:

«Κάποιοι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων ανακοινώνουν απεργία Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο πριν τις εκλογές (όταν η δουλειά θα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πεσμένη) για να διαμαρτυρηθούν για το claw back που τους επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ… Κάποιοι (όχι όλοι) γλυκάθηκαν φαίνεται με τις εξαγγελίες του Μητσοτάκη για εκχώρηση των μηχανημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες (με δώρο τους εργαζόμενους ) και είπαν να βοηθήσουν το παιδί που δεν τραβάει μπας και κερδίσει τις ευρωεκλογές και υλοποιηθεί το deal μετά»

Ενώ στο υστερόγραφο της ανάρτησης, καταλήγει:

«Υ.Γ. προς ιδιώτες εργαστηριακούς γιατρούς: μην παίζεται το παιχνίδι της αντιπολίτευσης. ‘Αλλος ο ΕΟΠΥΥ του ’13-’14 και άλλος ο ΕΟΠΥΥ του ’19 …και το ξέρετε…».

Δείτε την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού:

Συσπειρώνονται οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων

Την ίδια στιγμή, οι γιατροί των διαγνωστικών κέντρων δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε αύξηση των «κουτσουρεμένων», όπως υποστηρίζουν, κλειστών προϋπολογισμών για την πρωτοβάθμια, που έχουν ως αποτέλεσμα να επιστρέφουν στις πλάτες τους (clawback) οι δαπάνες που ξεφεύγουν από το πλαφόν των 370 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ) προς τους συναδέλφους τους, δεν υπάρχει άλλη ανοχή στα «τιμωρητικά rebate και clawback». Και για το λόγο αυτό καλούν όλους να συμμετέσχουν στην τριήμερη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης:

«Υπομένουμε χρόνια το παράλογο τιμωρητικό rebate αυτοπαραπομπής – 40%, παρά την συνταγογράφηση μέσω διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που σημαίνει παγκοσμίως ότι οι ζητούμενες εξετάσεις είναι αναγκαίες. Στη συνέχεια σε αυτές τις αναγκαίες εξετάσεις, υπάρχει ένα επιπλέον ποσοστό – 30%, ως clawback. Χωρίς υπερβολή, σε λίγο με τις τιμές που μας πληρώνουν (πχ triplex καρδιάς 18 ευρώ, Τεστ κοπώσεως 9 ευρώ, Holter ρυθμού 4 ευρώ ) θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε. Για την αξιοπρέπεια μας , την επιβίωση μας αλλά και την διαφύλαξη της Υγείας των ασθενών μας, σας καλούμε να απέχετε και να κλείστε τα ιατρεία σας, 23 – 24 και 25/5/2019, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση Ιατρών και Εργαστηρίων, για ένα καλύτερο αύριο».

Δείτε την απεργιακή αφίσα των σωματείων:

απεργία

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept