Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων για κοροναϊό: Θα έχουμε κι άλλα περιστατικά

42

«Ξέρουμε πως θα έχουμε κι άλλα περιστατικά κοροναϊού» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και με αφορμή το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως είμαστε στη φάση της διαχείρισης του πρώτου διαπιστωμένου κρούσματος και θα πρέπει να ιχνηλατηθούν οι κοντινές επαφές που είχε η 38χρονη. «Το καλό είναι πως είναι σε άριστη υγεία» τόνισε. «Ξέρουμε πως θα έχουμε κι άλλα περιστατικά», πρόσθεσε αναφερόμενος στα γεγονότα από την Ιταλία και από τότε που ο ιός ήταν στην Κίνα.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ο ιός δεν έχει διαβατήριο. Σύνορα να κλείσουμε, στις πύλες εισόδου να βάλουμε περιορισμούς, θα ξεφύγει». Όπως επισήμανε ο κ. Γαργαλιάνος το μεγάλο στοίχημα είναι να μην επεκταθεί.
Αναφερόμενος στις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος που δεν αισθάνεται καλά σημείωσε πως δεν είναι σκόπιμο να πάει στο νοσοκομείο ή σε κάποια μονάδα υγείας. «Οι οδηγίες είναι, αν δεν αισθάνεστε καλά μείνετε σπίτι, επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ να πάρετε οδηγίες» εξήγησε.

Στον Αντέννα μίλησε και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Δ. Τσαβλής και αναφορικά με το εάν η 38χρονη είχε περάσει από τον δήμο ή όχι, έκανε λόγο για φήμες και τόνισε: «Πιθανώς κάποιοι να την είδαν, εγώ δεν την είδα. Έγινε για προληπτικούς λόγους απολύμανση του δημαρχείου, έπρεπε ο δήμος να πάρει αυτό το μέτρο ανεξάρτητα από το αν η κοπέλα ήταν ή δεν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Τσαβλής, που είναι γιατρός, εξήγησε επίσης πως τη μάσκα έχει νόημα να τη φοράει μόνο αυτός που έχει νοσήσει, ενώ σημείωσε πως «μιλάμε για το πρώτο κρούσμα κοροναϊού και δεν μιλάμε για τα κρούσματα εποχικής γρίπης». «Κινδυνεύουν μόνο συγκεκριμένες ομάδες συγκεκριμένων ηλικιών, να μην υπάρξει πανικός» είπε..

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept