Η εξέλιξη του κοροναϊού στην Ελλάδα: Στα 84 τα κρούσματα, άγνωστη η πηγή μετάδοσης για τα 4

138

Σε 84 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα με τα περισσότερα από αυτά να έχουν εκδηλώσει ήπια συμπτωματολογία και είτε να νοσηλεύονται είτε να βρίσκονται σε απομόνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα έγινε γνωστό στις 26 Φεβρουαρίου και επρόκειτο για γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη η οποία είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο. Έκτοτε, στα κρούσματα που ανακοινώνονταν προέκυπτε είτε ότι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία είτε ότι αποτελούσαν στενή επαφή άλλων κρουσμάτων που είχαν ταξιδέψει στη γείτονα χώρα.
Την περασμένη Τετάρτη ωστόσο, ανακοινώθηκε το 9ο κρούσμα στη χώρα, ένας 66χρονος Έλληνας από την Αμαλιάδα ο οποίος είχε ταξιδέψει με γκρουπ στους Αγίους Τόπους. Ο 66χρονος αποτελεί και το μόνο περιστατικό σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο.

Στη συνέχεια, παρατηρήθηκε αυξημένη δραστηριότητα με επίκεντρο τη δυτική Ελλάδα και τα κρούσματα που είτε ανήκαν στο γκρουπ των Αγίων Τόπων, είτε αποτελούσαν στενές επαφές τους, ενώ θετικός στον κοροναϊό όπως έγινε γνωστό χθες βρέθηκε και υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας.

Ωστόσο, χθες Δευτέρα, στην ενημέρωσή του προς τους ιατρικούς συντάκτες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε 4 κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς. Για αυτά τα 4 κρούσματα, τα οποία βρίσκονται στην Αττική, οι αρχές έχουν ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Τι γνωρίζουμε για τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, τα κρούσματα πλέον στην Ελλάδα ανέρχονται σε 84. Πρόκειται για 81 Έλληνες και 3 ξένους υπηκόους. Τα 56 κρούσματα σχετίζονται με τους προσκυνητές στους Αγίους Τόπους, 47 ήταν ταξιδιώτες και άλλοι 9 επαφές των ταξιδιωτών αυτών.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας τους, 27 άτομα νοσηλεύονται, ένας εκ των οποίων με σοβαρή πνευμονία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας. Σε απομόνωση στο σπίτι τους, σε καλή κατάσταση, παρακολουθούνται 57 άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept