Κοροναϊός στην Ιταλία: Γιατί πεθαίνει ο ένας στους 16 ασθενείς

582

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία όπως και το γεγονός ότι χιλιάδες κρούσματα με ήπια συμπτώματα πέρασαν απαρατήρητα ευθύνονται για το υψηλό ποσοστό θνητότητας από τον κοροναϊό που είναι πλέον το υψηλότερο στον κόσμο, εξηγούν οι ειδικοί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Μετά την Κίνα, η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Mέχρι στιγμής της, τα κρούσματα υπολογίζονται σε 12. 149 ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 827.

Στην Ιταλία, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος θανάτου από τον ιό είναι υψηλότερος, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε μία μικρή σχετικά περιοχή, τη Λομβαρδία, προκαλώντας ασφυξία στα γύρω νοσοκομεία.

Η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από τον κοροναϊό παγκοσμίως καθώς ένας στους 16 που προσβάλλεται από τον Covid-19 πεθαίνει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Το ποσοστό θνητότητας των Ιταλών που έχουν μολυνθεί από τον ιό αγγίζει το το 6,22%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Αντιθέτως, στην Κίνα, το ποσοστό θνητότητας είναι 3,91% αν και πολλοί επιστήμονες θεωρούν πως δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα καθώς πολλά κρούσματα πιθανότατα να μην έχουν καταγραφεί.

Σχετικά με τη γήρανση του πληθυσμού της, η Ιταλία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων στη Ευρώπη.

Το 22,6% των πολιτών της είναι άνω των 65 ετών ενώ η μέση ηλικία των κατοίκων της είναι τα 47,3 χρόνια. Στη Βρετανία η μέση ηλικία των κατοίκων είναι τα 40,6 χρόνια ενώ στις ΗΠΑ τα 38,5 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept