Προσβλήθηκαν από κοροναϊό ο Διοικητής του Γεννηματάς και έξι διοικητικοί υπάλληλοι!

270

Θετικά στον κοροναϊό 7 άτομα – κυρίως μέλη της Διοίκησης – του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς”. Σε συναγερμό το νοσοκομείο, ενώ είναι άγνωστο ακόμα πόσα άτομα θα μπουν σε προληπτική καραντίνα από το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι χώροι της Διοίκηση έκλεισαν όλοι για απολύμανση, ενώ παράλληλα έχει αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των εργαζομένων, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα και άλλα τυχόν κρούσματα του ιού.

Αν και τις τελευταίες ημέρες είναι απανωτά τα κρούσματα του ιού σε δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς της νόσου, ο καθηγητής παθολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίζεται ψύχραιμος. Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων κατά την χθεσινή ενημέρωση δήλωσε ότι είναι αναμενόμενο.

Να σημειωθεί ότι η “καραντίνα” στους υγειονομικούς, εάν υπάρχει υποψία έκθεσης στον ιό είναι 7 ημέρες και όχι 14, καθώς εάν λείψουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε εποχές που οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στα πόστα τους.

Ο κ. Τσιόδρας, δήλωσε σχετικά:

“Ο λόγος για τον οποίο σε αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με ένα κρούσμα, δίνεται η οδηγία των 7 ημερων, είναι ότι σε επτά ημέρες περίπου οι περισσότεροι θα εκδηλώσουν συμπτώματα. Και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει αυτή η διαφορά και η διαφοροποίηση των 7 ημερών από τις 14 ημέρες σε αυτούς, για να μην αδυνατίσει σημαντικά το σύστημα υγείας. Επιστρέφουν στη δουλειά αλλά επιστρέφουν με μάσκα, άρα επιστρέφουν με μέτρο προστασίας. Άρα, το σύστημα υγείας είναι πολύ σημαντικό να σταθεί στα πόδια του, να αντιμετωπίσει τον εχθρό. Και θα σας πω εδώ κάτι που ίσως ακούγεται σκληρό, αλλά πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό αυτό και να τον χειριζόμαστε με τα ύψιστα μέτρα προστασίας. Οι γιατροί, οι περισσότεροι από εμάς, θα εκτεθούμε. Όσο καλύτερα είναι τα μέτρα προστασίας, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες”

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept