Ο κορονοϊός μεταδίδεται από ασθενείς και οκτώ ημέρες μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων!

196

Ακόμη κι αν εξαλειφθούν τα συμπτώματα του κορωνοϊού , οι ασθενείς μπορεί να είναι μεταδοτικοί ύστερα από οκτώ ημέρες.

Η έρευνα διεξήχθη σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα στο Γενικό Νοσοκομείο «PLA» στο Πεκίνο, από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 9 Φεβρουαρίου,όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Συνολικά 16 ασθενείς συμμετείχαν στην έρευνα με τους μισούς εξ αυτών να είναι φορείς του ιού ακόμη και μετά την «εξαφάνιση» των συμπτωμάτων τους.

Για το λόγο αυτό, πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ασθενείς ακόμη κι έχουν ελαφρά συμπτώματα, θα πρέπει να αυτοαπομονώνονται για διάστημα πάνω από 14 ημερών έτσι ώστε να μην κινδυνεύουν να μολύνουν και άλλους.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που δείχνει ότι ο κορωνοιός μπορεί να επιβιώσει στον οργανισμό ενός ασθενούς ακόμη κι αν έχουν γίνει καπνός….τα συμπτώματα της νόσου.

Η ομάδα, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Yale, αναφέρει ότι τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι οι ασθενείς πρέπει να μπαίνουν σε «καραντίνα» πέραν των συνιστώμενων 14 ημερών, ώστε να μην μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine».

Τα συμπτώματα των ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν βήχας, πυρετός, πόνος στον φάρυγγα και δύσπνοια.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης Λόκες Σάρμα, από την Ιατρική Σχολή του Yale, οι ασθενείς που θεωρούνται πιο σοβαρά περιστατικά, μπορεί να πρέπει να μείνουν ακόμη μεγαλύτερο χρόνο σε απομόνωση».

Στη διάρκεια της έρευνας οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως, η περίοδος επώασης του ιού – από τη μόλυνση έως την εμφάνιση των συμπτωμάτων – ήταν πέντε ημέρες σε όλους, εκτός από έναν ασθενή.

Οι ασθενείς παρουσίασαν συμπτώματα, κατά μέσο όρο διάρκειας οκτώ ημερών και παρέμειναν φορείς του ιού από μία έως οκτώ ημέρες, μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept