Κοροναϊός: Το πείραμα με την μαύρη μπογιά για το σωστό πλύσιμο χεριών που έχει γίνει viral! (video)

554

Καθώς η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται στον κόσμο με χιλιάδες κρούσματα, χώρες έχουν μπει στην απομόνωση και σε καραντίνα και η προστασία μας έχει μπει σε προτεραιότητα.

Το πιο βασικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ο κοροναϊός εξαλείφεται πλήρως από το δέρμα όταν πλένεστε καλά με σαπούνι και νερό. Και επειδή τα χέρια μας είναι το πιο σύνηθες μέρος του σώματος που “μεταφέρει” τον ιό, είναι καίριας σημασίας να ξέρουμε όλοι πώς γίνεται το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε έχει γίνει viral και δείχνει πως όσο και να τρίβουμε τα χέρια μας δεν σημαίνει πως τα πλένουμε και σωστά.

Στο βίντεο φαίνεται ένα άτομο που φορά ένα ζευγάρι λευκά γάντια μιας χρήσης και εφαρμόζει μια μικρή ποσότητα μαύρης μπογιάς στην παλάμη του.

Η μαύρη μπογιά αντιπροσωπεύει το υγρό σαπούνι.

Το άτομο ξεκινά με το να τρίβει τις παλάμες του, στη συνέχεια τρίβει ανάμεσα στα δάχτυλά του, στρίβοντας τα ίδια τα δάχτυλα και τρίβοντας τις αρθρώσεις, προτού κάνει το ίδιο ξεχωριστά με τον αντίχειρα, με το πίσω μέρος της παλάμης και με τους καρπούς.

Στο τέλος του βίντεο, πετυχαίνει τον στόχο του να έχει φτάσει η μαύρη μπογιά (δηλαδή το σαπούνι) σε κάθε άκρη των χεριών του, χωρίς να υπάρχουν κενά σημεία.

Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε βήμα-βήμα τις τεχνικές για το σωστό πλύσιμο χεριών.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept