«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για τη χρήση του Remdesivir…για λίγους ως θεραπεία του Covid-19

197

Η Κομισιόν έδωσε σήμερα «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο πανάκριβο αντιικό φάρμακο Remdesivir για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα covid-19! Το φάρμακο αυτό κοστίζει 3.000 ευρώ, την στιγμή που άλλα μπορούν να διατεθούν με μόλις 10 ευρώ στους ασθενείς…

«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας να αποκτήσουμε αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορονοϊού», ανέφερε πάντως σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου. «Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού», πρόσθεσε η κυρία Κυριακίδου.

«Δίνουμε την άδεια λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες», επεσήμανε.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άδεια για τη χρήση του Remdesivir δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept