Ταϊλάνδη: Το Νοέμβριο το πειραματικό εμβόλιο σε ανθρώπους για τον κορονοϊό.

50

Δέκα χιλιάδες δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό ετοιμάζουν στην Ταϊλάνδη, για να δοκιμαστούν σε ανθρώπους το Νοέμβριο, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχαν από δοκιμές  σε πρωτεύοντα θηλαστικά.

Την ανακοίνωση έκανε σε συνέντευξη τύπου, ο διευθυντής του προγράμματος ανάπτυξης εμβολίου του Πανεπιστημίου Σουλαλονγκόρν της Μπανγκόκ, κ. Κίατ.

«Μια πρώτη μονάδα στην Ταϊλάνδη αναμένεται να ολοκληρώσει την παραγωγή εμβολίων τον Οκτώβριο και να σταλούν αυτά σε μια δεύτερη μονάδα, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της ως τον Νοέμβριο. Αρχικά υπήρχε ο στόχος για τη δοκιμή των πειραματικών αυτών εμβολίων τον Σεπτέμβριο, αλλά όπως σημείωσε ο ίδιος, δεν θα καταστεί δυνατό να έχει παραχθεί επαρκής ποσότητα ως τότε.

Εγκαταστάσεις στο Σαν Ντιέγκο και το Βανκούβερ θα παράξουν στη συνέχεια 10.000 δόσεις για τη δοκιμή του εμβολίου σε 5.000 ανθρώπους. Η πρώτη ομάδα, ηλικίας 18 ως 60 ετών, θα λάβει διαφορετικές δόσεις του εμβολίου».

Επίσης ο Κίατ πρόσθεσε: «Στις δοκιμές αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτοί εθελοντές, έως ότου λάβουμε έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Ταϊλάνδης και μια επιτροπή δεοντολογίας».

Η ταϊλανδέζικη εταιρεία BioNet-Asia προετοιμάζει τις εγκαταστάσεις της για μεγάλης κλίμακας παραγωγή αν οι δοκιμές του εμβολίου αποδειχθούν επιτυχείς, συμπλήρωσε ο διευθυντής του προγράμματος.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 3.217 επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού -κανένα τοπικής μετάδοσης για περισσότερο από έναν μήνα- και 58 θανάτους από Covid-19.

Ωστόσο παγκοσμίως γίνονται δοκιμές σε ανθρώπους για 19 πειραματικά εμβόλια. Η Κίνα προηγείται στην κούρσα αυτή, με ένα πειραματικό εμβόλιο της Sinovac Biotech Ltd.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept